Saturday, May 22, 2010

Set for MSET

.
Perit getir membangunkan sebuah syarikat memang menjadi kenangan yang tak mungkin dapat dilupakan oleh pemiliknya. Menjadi ralat dan kesal apabila semua kesan kenangan tersebut telah tidak diabadikan atau didokumentasikan dalam bentuk visual sama ada foto atau video untuk tatapan mereka yang di hadapan mahupun pengiktirafan kepada hasil usaha sendiri.

Sedar dari kesilapan tersebut, syarikat MSET Engineering Corporation Sdn Bhd, Paka, Terengganu, memulakan inisiatif mendokumentasikan secara profesional segala kisah perkembangan dan pembangunan syarikat ini. Indahku Production telah diamanahkan tanggungjawab ini.

Sayangnya, sumbangan profesional kami hanya bermula dari saat bangunan lama syarikat ini akan dirobohkan.. malah agak lewat penglibatan kami hanyalah setelah bangunan ini dikosongkan dan dalam beberapa hari lagi akan diroboh..

Namun, di tapak yang sama akan dibangunkan bangunan yang baru sebagai lambang pencapaian dan kemajuan pesat syarikat ini, dan kami telah diberi kepercayaan merakamkan detik-detik penting tertegaknya bangunan ini yang akan mengambil masa 1 tahun, manakala bulan-bulan berikutnya detik-detik perpindahan dan pengisian semula bangunan baru itu.

Syarikat ini telah memilih kaedah produksi ala National Geography untuk scene 'meroboh bangunan lama dan membangun yang baru' di mana rakaman video yang kami buat selama hampir 2 tahun ini akan dipapar secara Time Warp kelajuan 10,000 kali ganda yang mungkin akan terpapar hanya untuk 60 saat sahaja.. di samping photobook yang akan mengabadikan gambar-gambar kenangan yang manis ini.

Insya Allah. Doakan yang terbaik bagi kami untuk MSET..

No comments:

Post a Comment